detskavagottoleva

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2015

Hur blir det nu då?

Av Monica Johansson - 8 oktober 2015 17:54

Ja så går mina funderingar just nu! Det gäller då Ilas och min tävlingskarriär, är den slut? Eller ska vi byta inriktning? Eller ska vi bara träna på, utan mål? 

Efter elitspårtävlingen i Mellerud gick luften ur mig. Vi gjorde ju ett kanonfint upptag av spåret, och hade alla pinnar med in. Kunde inte vara bättre! Uppletandet gjorde hon riktigt bra, men med lite otur!!! Lydnaden var ju inget att skryta med, och det kändes inte roligt när vi gick av plan. Så blev vår första elittävling! Att sen få lite tråkigaa kommentarer gjorde inte saken bättre. Då hade jag  behövt stöd och peppning istället! Ett tag var jag helt inställd på att lägga allt tävlande på hyllan! 

I min velighet så tränade jag i alla fall vidare i mina träningsgrupper, och söket gick fantastiskt bra! Vi skulle ha en söktävling här hemma och flera av mina träningskompisar var anmälda! Jag anmälde till lägre sök!!! Fokuserade på lydnadsträningen, och märkte att det gav resultat. Momenteten kunde hon ju, så vi tränade kontakt, attityd och följsamhet. När vi närmade oss tävlingen så fungerade inte söket . Det har alltid gått upp och ner med det, så jag var inte så överraskad. Tänkte först ta tillbaka anmälan, men jag skulle ju inte få pengarna tillbaka, så jag beslöt att köra tävlingen i alla fall. Ville få till en bra känsla på lydnaden och söket fick bli som ett träningspass. Hade bestämt mig för att inte bli besviken om det sket sig i skogen!!!

Misstänkte att vi skulle köra lydnaden först, medan högre och elit var i skogen. Så blev det. Startade näst sist, nr 7. Perfekt, gott om tid för att förbereda! Går in med en skön känsla som håller hela programmet! Ila är på hugget och gör så bra som hon kan. Lite slarvfel lite här och var, men i stort sett BRA! 

Thomas Ahlberg fotade.


På budföringen stannade hon på tillbakavägen och tittade mot skytten. Jag ropade på henne, och då kom hon direkt.  Och söket nollade vi. Missade första figgen, markerade den andra och sen "glömde" hon att markera sista figgen! Men jag var så nöjd med dagen, trots att vi inte blev godkända! Att bli slagen av en SM-hund med 4 poäng i lydnaden det kändes så bra!

 

Söket är nog inget för oss, det har aldrig kännts stabilt! Men det är kul att träna!


Just nu ser mina planer ut så här;

- Fortsätter att träna för tävling i elitspår . Ska satsa extra på lydnaden i vinter.

- I söket ska jag träna om Ila till att göra skallmarkeringar. Dels för att det känns kul med något nytt, dels för att    stärka hennes självkänsla. Och vi kommer inte att tävla i sök!

- Försöker få till en grupp att träna patrull med! Ev tävling i högre klass!


Jag är inte så ung längre, och åldern tar ut sin rätt. Det märks kanske mest när jag figgar. Jag är inte så smidig när jag legat gömd i flera minuter, och sedan snabbt ska komma på fötter.  Bara att konstatera fakta och vara tacksam för att jag kan ta mig fram, spåra, hyfsat bra i skog och mark än så länge. 

Koja för figurant i sökskogen!


Jag är väldigt kluven inför hösten.

Skiner solen och det är en klar hög luft så är det underbart! Idealiskt väder för hundträning. Vackra färger i naturen och tacksamt att ta med kameran ut!

       

Å andra sidan så vet jag ju vad som väntar - snöskottning, kall bil, massa kläder som gör mig otymplig och fumlig, mörker, mörker, mörker.

Men också vackra vinterdagar med skidåkning och promenader på isen.

Bara att gilla läget! 

 
 
Ingen bild

Inger

8 oktober 2015 20:31

Vilken positiv energi du ger. Tack

 
Susellla

Susellla

8 oktober 2015 23:55

Elitspår wow, du är så duktig med dina hundar. Fina poäng på lydnaden i lägerskola. Fint jobbat, klart du ska träna mer lydnad i vinter och sedan ut i spåret igen
Kram
Susanne

http://Susella.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica Johansson - 5 januari 2023 00:48

År 2022 Som jag minns vintern, från januari, så var det isigt och halt mest hela tiden! Jag längtade till våren och torr barmark. Jag kunde inte gå normalt, utan spände mig för att inte halka, fast jag hade icebugs på mig! Vid ett tillfälle så raml...

Av Monica Johansson - 5 januari 2023 00:18

Nej nu går det inte bra! Man brukar säga att en olycka kommer sällan ensam, och det verkar stämma för mig, nu i alla fall! 1. Den 29 november förra året lämnade jag in min nya TV som hade skadats vid uppställningen. Den har jag ännu inte fått tillbak...

Av Monica Johansson - 8 december 2022 19:36


Ja här är vi nu, lite virriga i dimman! Få se när jag får lust att skriva igen??  ...

Av Monica Johansson - 8 december 2022 19:25

17 December 2021  Så har jag fått igång min blogg. Vart tog dom vägen? Alla tankar som jag hade ... Dom kommer väl ! I år skickar jag 3 st julkort med posten. Det blir färre för varje år! Men jag skickar ju på olika sociala medier, så det är många s...

Av Monica Johansson - 8 december 2022 19:21

Januari 2022 Då har det blivit ett nytt år igen! Jag känner mig lite bättre i kroppen, tack vare att jag tränar regelbundet. Försöker att gå ner i vikt några kg, men det går trögt. Är så sugen på kvällarna, det är det som är problemet. Annars äter ...

Skapa flashcards